PGE Ekstraliga

Dwie koncepcje rozbudowy Stadionu Miejskiego w Tarnowie

Przemysław Frączek

Dziś w tarnowskiej Sali Lustrzanej zostały zaprezentowane dwie koncepcje przebudowy tarnowskiego Stadionu Miejskiego. Obiekt ma być przeznaczony dla 10 tys. kibiców, ponadto ma posiadać m.in. salę konferencyjną, pomieszczenia biurowe, dwupoziomowe sky-boksy, zaplecze sanitarne, sale do wynajęcia, windy, pomieszczenia magazynowe i telebim. Istniejące wały ziemne zastąpione zostaną trybunami wylewanymi. Na stadion prowadzić będą cztery główne wejścia. Obiekt ma być przystosowany do wymogów żużlowej Ekstraligi oraz piłkarskiej pierwszej ligi. Koncepcje różnią się tym, że jedna zakłada zadaszenie wszystkich trybun, a druga nie. Całkowity koszt może wynieść ponad 50 milionów zł. Na taką inwestycję konieczne będzie wsparcie z budżetu państwa.

st3

st2