„Być numerem jeden w Tarnowie” – Leon Madsen

06/04/2016 19:41:44

Leon Madsen prezentuje przed startem sezonu bardzo dobrą dyspozycję. Są to dopiero mecze sparingowe, ale sam zawodnik przyznaje, że bardzo solidnie przepracował zimę i jest w bardzo dobrej formie – myślę, że jestem obecnie w najlepszej dyspozycji jak do tej pory w mojej karierze. Pracowałem na to bardzo ciężko podczas zimy. Pracowałem także nad sferą mentalną. Bardzo dobrze pracują silniki, które testowałem na koniec zeszłego sezonu. Jeśli dobrze przepracowałeś zimę i zaczniesz od dobrych spotkań to wszystko będzie tak jak trzeba – powiedział Leon.

Po sparingu z Betard Spartą Wrocław Leon był bardzo tajemniczy. Nie chciał wiele mówić o swoim sprzęcie, ani o tym jak zachowuje się tor po dosypaniu nowej nawierzchni. Zawodnik przyznał, że nie chce zdradzać tajemnic, aby nie ułatwiać zadania rywalom – nie mogę tego powiedzieć, ponieważ inne drużyny mogłyby z tego skorzystać (śmiech). Mogę tylko powiedzieć, że różnica jest bardzo duża. Potrzebuję teraz kompletnie innych ustawień. Myślę, że to będzie bardzo trudne dla drużyn przyjezdnych, żeby się odpowiednio dopasować – zdradził Madsen.

W przedsezonowych spekulacjach Unia Tarnów nie ma najlepszej prasy. Niektóre komentarze są wręcz uszczypliwe. Nasz zawodnik zna jednak doskonale swoje możliwości i ma bardzo ambitne cele – czasami niektóre wypowiedzi brzmią naprawdę głupio. Ja nie przejmuję się tym co różni ludzie mówią. Jeśli czują się z tym dobrze, niech tak będzie. Teraz jeżdżę dla Unii z numerem 1, więc ludzie więcej wymagają ode mnie. Dlatego bardzo ciężko pracowałem w zimie, a teraz bardzo poważnie podchodzę do treningów i sparingów, a wszystko po to, żebym był gotowy być numerem jeden w Tarnowie – zakończył Duńczyk.