Baran i Cierniak poprowadzą Jaskółki, Rempała z kontraktem!

17/11/2016 20:05:25

Paweł Baran w sezonie 2017 nadal będzie pełnił funkcję trenera Unii Tarnów. Menadżerem Jaskółek po roku przerwy będzie Mirosław Cierniak.

Mirosław Cierniak cieszy się, że wraca do drużyny i zapewnia, że duet Baran – Cierniak da z siebie wszystko tak jak miało to miejsce w sezonie 2015. – Wracam po roku przerwy do współpracy z pierwszym zespołem. Od początku budowaliśmy tą drużynę wspólnie z Pawłem Baranem i zarządem klubu. Dobieraliśmy zawodników pod kątem dobrej atmosfery, która jest bardzo istotna, jak i patrzyliśmy na ambicje sportowe zawodników, na to co chcą w żużlu osiągnąć. W tym momencie jesteśmy na etapie kończenia harmonogramu przygotowań aż do momentu wyjazdu na tor. Podczas przedsezonowych przygotowań postaramy się jak najlepiej przygotować z drużyną do rozgrywek, aby sezon rozpocząć z przytupem. Cieszę się, że będę mógł współpracować z Pawłem, który mimo młodego wieku jest już uznanym trenerem. Będziemy dawać z siebie wszystko, aby spełnić postawiony przed nami cel, a moje zadanie w drużynie będzie podobne do tego z 2015 roku, kiedy razem z drużyną zdobyliśmy brązowe medale Drużynowych Mistrzostw Polski – powiedział Mirosław Cierniak.

W poniedziałek kontrakt warszawski z Unią Tarnów podpisał Jacek Rempała. Doświadczony zawodnik i tuner będzie także ściśle współpracował z Jaskółkami pod kątem przygotowania sprzętu dla młodzieżowców, a podczas zawodów będzie opiekował się tarnowskimi juniorami.