PGE Ekstraliga

Awizowane składy na Derby Południa!

Marcin Michoń

W niedzielę 4 czerwca Grupa Azoty Unia Tarnów zmierzy się spotkaniu rewanżowym ze Stalą Rzeszów. Stawką spotkania są nie tylko dwa punkty meczowe, ale również punkt bonusowy za lepszy bilans w dwumeczu. W pierwszym pojedynku w minioną niedzielę Jaskółki wygrały 53:37 i to tarnowianie są na dobrej drodze do zdobycia dodatkowego punktu. Po porażce trener Stali Janusz Stachyra nieco przemeblował skład. W zespole tarnowskim nie doszło do żadnych zmian. Jedyną niewiadomą pozostaje pozycja drugiego juniora.

Stal Rzeszów
1. Nicklas Porsing
2. Marcel Szymko
3. Dimitri Berge
4. Josh Grajczonek
5. Dawid Lampart
6. Wiktor Lampart

Grupa Azoty Unia Tarnów
9. Peter Ljung
10. Mikkel Michelsen
11. Artur Czaja
12. Artur Mroczka
13. Kenneth Bjerre
15. Patryk Rolnicki

Początek niedzielnego meczu o 14:45. Jednak na Stadion w Mościcach zapraszamy już od 11:30 na Dzień Dziecka. Szczegóły TUTAJ. Szczegóły przedsprzedaży biletów dostępne są TUTAJ.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana