PGE Ekstraliga

Artur Mroczka wraca do Tarnowa!

Marcin Michoń

Po roku przerwy do Unii Tarnów wraca Artur Mroczka, który w barwach Jaskółek z powodzeniem startował w sezonie 2015.

Urodzony w 1989 roku zawodnik w poprzednim sezonie startował w drużynie z Torunia. Tam jednak nie znalazł uznania w oczach menadżera Jacka Gajewskiego wystepując w zaledwie jednym meczu ligowym. Po nieudanym sezonie wychowanek grudziądzkiego klubu chce odbudować formę na zapleczu PGE Ekstraligi i za rok z drużyną Jaskółek powrócić do najwyższej klasy rozgrywkowej.

Włodarze tarnowskiego klubu nadal prowadzą rozmowy z zawodnikami, którzy w nowym sezonie będą zdobywać punkty dla Jaskółek. Do tej pory kontrakty z Unią Tarnów podpisali – Kenneth Bjerre, Mikkel Michelsen i Jakub Jamróg. Ważne umowy mają juniorzy – Patryk Rolnicki, Kacper Konieczny, Piotr Pióro i Krystian Stefanów.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana