Artur Czaja zawodnikiem Unii Tarnów!

11/07/2016 16:42:25

Dzisiaj umowę z Unią Tarnów parafował Artur Czaja, który jest już piątym seniorem w drużynie Pawła Barana.

Artur Czaja to urodzony w 1994 roku wychowanek klubu z Częstochowy. W latach 2011-2014 oraz 2016 reprezentował barwy klubu z Częstochowy. W sezonie 2015 zdobywał punkty dla Stali Rzeszów. Ubiegłoroczne rozgrywki ligowe zakończył ze średnią 1,623.

Nowy zawodnik Jaskółek w Tarnowie będzie mógł liczyć na pomoc Jacka RempałyArtur Czaja będzie współpracować z Jackiem Rempałą, który rozpoczyna ścisłą współpracę z Unią Tarnów. Poza pracą z Arturem Czają będzie także przygotowywał sprzęt dla tarnowskiej młodzieży i służył jej pomocą merytoryczną. Zarząd liczy, iż współpraca z Jackiem Rempałą oraz praca trenerów -Pawła Barana i Mirosława Cierniaka przyniesie wymierne korzyści dla klubu – powiedział Łukasz Sady.

Do tej pory kontrakty z Unią Tarnów podpisali – Kenneth Bjerre, Mikkel Michelsen, Jakub Jamróg oraz Artur Mroczka. Ważne umowy mają juniorzy – Patryk Rolnicki, Kacper Konieczny, Michał Nowiński, Piotr Pióro i Krystian Stefanów. W najbliższych dniach tarnowianie planują sfinalizować ostatni kontrakt.

ewinner

wesbudSolektro