Artur Czaja: „Doping i atmosfera – o to w tym chodzi”

Przemysław Frączek

Stal Rzeszów była kolejnym zespołem, który nie postawił się tarnowskim Jaskółkom na naszym owalu. Kolejne dobre zawody zaliczył Artur Czaja, który jasno wskazuje, że cel na ten sezon jest jeden – Tak, kolejne solidne zwycięstwo. Fajnie, że wygraliśmy w Rzeszowie i teraz u nas na torze. O to nam chodzi, po to jedziemy te spotkania, żeby je wygrywać. Założenie jest takie żeby wejść do Ekstraligi więc my staramy się to wypełnić – powiedział nasz zawodnik.

Podczas meczu panowały już typowo letnie temperatury i oczywiście miało to duży wpływ na przygotowanie sprzętu – Generalnie można powiedzieć, że przy takiej temperaturze w ogóle nie ma chłodzenia. Jest około 30 stopni i trzeba stosować  całkiem inne ustawienia. Silniki są w takich warunkach naprawdę bardzo słabe. To zupełnie co innego niż na początku sezonu – wyjaśnił Artur.

Artur docenia wsparcie kibiców zarówno na naszym stadionie jak i podczas meczów wyjazdowych i przyznaje, że im lepsza atmosfera tym lepiej dla niego – Super, bardzo się cieszę, bo było naprawdę sporo kibiców, także z Rzeszowa. O to w tym chodzi, żeby był odpowiedni doping i ta atmosfera. Wtedy dopiero fajnie się jeździ – dodał Artur Czaja.

Do kuriozalnego wykluczenia doszło podczas meczu w Rzeszowie. Artur nie chce już do tego wracać, ale ma świadomość, że stracił na tym kilka punktów – Ja już nawet nie chcę się na ten temat wypowiadać. Powiem tylko tyle, że około 4-5 punktów mi zabrano. Zamiast 10 zdobyłem 6. To był strzał w nogę, tyle mogę powiedzieć – zakończył.

saletrosanazoty-start

tyskie