PGE Ekstraliga

Artem Zawodnikiem Miesiąca!

Z przyjemnością informujemy, że rozstrzygnięty został plebiscyt na Zawodników Miesiąca Maja w polskich ligach żużlowych.  Zawodnikiem Miesiąca w Enea Ekstralidze został reprezentant Unii Tarnów  – Artem Łaguta.

Etap głosowań przebiegał w kilku etapach. Po każdej kolejce rozegranych spotkań Kapituła złożona z Piotra Szymańskiego– przewodniczącego GKSŻ, Wojciecha Jankowskiego– działacza WTS Warszawa i promotora speedwaya w stolicy oraz Roberta Nogi– dziennikarza ,typowała po trzech zawodników z każdej ligi do tytułu Zawodnik Tygodnia.

Następnie kibice za pośrednictwem oficjalnej strony internetowej GKSŻ i Żużlowej Reprezentacji Polsk. Z tego grona Zawodników Tygodnia, Kapituła wybrała po jednym Zawodniku Miesiąca, osobno dla każdej ligi.

Dodatkowo w najbliższym czasie Artem Łaguta otrzyma pamiątkową statuetkę ufundowaną przez Polski Związek Motorowy.

Więcej informacji tutaj.

saletrosanazoty-startokocim