Iversen o swoim stanie zdrowia

06/13/2021 15:41:02

W piątkowym meczu Unii Tarnów w Rybniku bardzo groźny upadek zanotował Niels Kristian Iversen. Utytułowany Duńczyk szybko został odwieziony do szpitala, gdzie przeprowadzone zostały szczegółowe badania.

Dzisiaj Niels za pośrednictwem konta na Instagramie przekazał informacje o swoim stanie zdrowia (wcześniej prosił o niepublikowanie żadnych informacji odnośnie kontuzji). – Krótka informacja o mojej kontuzji po piątkowym meczu w Rybniku. Zostałem w szpitalu z powodu silnego uderzenia w klatkę piersiową, która spowodowała problem z prawym płucem. Teraz z płucami jest już w porządku. Ponadto mam pękniętych kilka kręgów w górnej części pleców. Do wyleczenia tej kontuzji nie będzie potrzebna operacja. Chciałbym podziękować wszystkim za wsparcie i wiadomości. To naprawdę wiele dla mnie znaczy. Dziękuję również prezesowi Mrozkowi z klubu z Rybnika za opiekę nade mną i moim zespołem podczas pobytu w szpitalu. Do zobaczenia wkrótce!  – napisał na Instagramie Niels Kristian Iversen.

Zawodnikowi Jaskółek życzymy szybkiego powrotu do zdrowia!

ewinner

wesbudSolektro