PGE Ekstraliga

Spotkanie w programie

Gośćmi środowego programu „Kawa czy herbata” emitowanego na kanale 1 Telewizji Polskiej byli Prezes Spółki Żużlowej Unia Tarnów ŻSSA – Łukasz Sady oraz junior Jaskółek – Kacper Gomólski.

Widzowie porannego programu mogli usłyszeć o tym, co na temat żużla ma do powiedzenia Prezes tarnowskiego klubu. Natomiast Kacper w rozmowie z Panią redaktor opowiadał o swojej przygodzie ze sportem, która najpierw zaczęła się od speedroweru, a dopiero później przerodziła się w pasję do żużla. Junior tarnowskich Jaskółek mówił również o tym, jakie zagrożenia czyhają na zawodników podczas jazdy i jak niebezpieczny jest to sport

Studio w Zakopanem
Rozmowa przeprowadzona była w plenerowym studiu w Zakopanem, gdzie kończy się 5. etap Tour de Pologne. Jednym z głównych sponsorów tej dużej kolarskiej imprezy jest Tauron Polska Energia.

Studio TVP1

saletrosanazoty-startokocim