PGE Ekstraliga

OFICJALNIE: Nicki Pedersen z kontraktem!

Marcin Michoń

Nicki Pedersen parafował dzisiaj kontrakt z Grupą Azoty Unią Tarnów. Czterdziestoletni Duńczyk to trzykrotny Indywidualny Mistrz Świata z 2003, 2007 i 2008 roku. Doświadczony zawodnik w swojej karierze wielokrotnie stawał na podium Grand Prix. W tym aż szesnastokrotnie triumfował. W polskiej lidze startuje nieprzerwanie od 1999 roku, a ostatnie cztery sezony spędził w Fogo Unii Leszno.

Pedersen z reprezentacją Danii czterokrotnie zdobywał Drużynowy Puchar Świata, również czterokrotnie cieszył się ze srebrnego medalu, a trzykrotnie z brązowego krążka. Jest siedmiokrotnym Indywidualnym Mistrzem Danii. Warto dodać, że w 2016 triumfował w końcowej klasyfikacji SEC.

W sezonie 2018 poza PGE Ekstraligą Nicki Pedersen będzie reprezentował barwy szwedzkiego Vastervik i duńskiego Holsted. Ze stała dziką kartą wystartuje w cyklu Grand Prix.

Przed końcem okresu transferowego umowy z Jaskółkami podpiszą Kenneth Bjerre i Peter Kildemand. Wcześniej kontrakty podpisali już Artur Mroczka, Jakub Jamróg, Wiktor Kułakow i Patryk Rolnicki. Ważne umowy z Unią Tarnów mają także młodzieżowcy Kacper Konieczny i Krystian Stefanów.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana