PGE Ekstraliga

Kolejne starty Janowskiego i Hougaarda

Dziś na torach lig zagranicznych wystartują dwaj zawodnicy Jaskółek.

W Anglii odbędzie się mecz pomiędzy Lakeside Hammers a Poole Pirates. W spotkaniu tym udział weźmie Maciej Janowski. Dla Piratów będzie to ciężkie spotkanie. Zanotowali oni słaby początek sezonu, a do tego kontuzji nabawił się Darcy Ward. Z kolei ekipa Młotów jest zawsze bardzo groźna szczególnie na własnym torze. Naszemu zawodnikowi życzymy udanych zawodów.

Drugie interesujące nas spotkanie odbędzie się w Danii. Zmierzą się tam drużyny Holstebro i Holsted. W składzie gości znajduje się Patrick Hougaard. Obie drużyny sąsiadują ze sobą w tabeli, jednak Holstebro odjechało już 7 meczów przy tylko 4 meczach Holsted. W ostatnim spotkaniu Patrick był najlepszym zawodnikiem swojej drużyny, więc liczymy, że podobnie będzie dzisiejszego wieczoru.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana