PGE Ekstraliga

Juniorzy powalczą o awans do finału MDMP

We wtorek na torze w Toruniu rozegrany zostanie półfinał Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostw Polski. O zajęcie trzech premiowanych awansem miejsc powalczy siedem drużyn.

Oprócz gospodarzy na starcie zobaczymy juniorów z Częstochowy, Lublina, Bydgoszczy, Rybnika, Rzeszowa oraz zawodników Grupy Azoty Unii Tarnów. Jaskółki do Torunia zawitają w najsilniejszym składzie z Kacprem Gomólskim na czele. Obecność Gingera w składzie tarnowian sprawia, że podopieczni Marka Cieślaka mają bardzo duże szanse na awans do finału. Najtrudniejszymi rywalami na pewno będą torunianie i częstochowianie. Wyrównany skład mają bydgoszczanie i rybniczanie. To właśnie pomiędzy tymi zespołami powinna rozstrzygnąć się sprawa awansu. Skład tarnowian uzupełnią Ernest Koza i Mateusz Borowicz.

Początek zawodów o godzinie 16:00.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana