PGE Ekstraliga

Jaskółki potrenują w Ostrowie

Marcin Michoń

Na piątkowe popołudnie zaplanowano trening punktowany w Ostrowie, gdzie miejscowych podejmie Unia Tarnów. W zespole Pawła Barana zabraknie jedynie Martina Vaculika, który wystartuje w turnieju jubileuszowym Krzysztofa Kasprzaka.

Po raz pierwszy w tym sezonie w barwach Jaskółek wystąpi Kenneth Bjerre, który pojedzie w parze ze swoim rodakiem Leonem Madsenem. Tradycyjnie w parze z młodzieżowcem startować będzie Janusz Kołodziej. Z kolei Arturowi Mroczce partnerować będzie Arkadiusz Madej, który przyzwoicie spisał się w sobotnim sparingu w Tarnowie.

Po piątkowych zawodach Jaskółki czeka jeszcze start w niedzielnym finale MPPK, a w następnym tygodniu treningi przy Zbylitowskiej i przygotowywanie się do rozpoczęcie rozgrywek PGE Ekstraligi.

1. Artur Mroczka
2. Arkadiusz Madej