Ernest Koza uzgodnił warunki kontraktu!

10/25/2019 11:56:53
Marcin Michoń

W piątkowe przedpołudnie warunki dwuletniej umowy uzgodnił Ernest Koza. Tym samym wychowanek Jaskółek drugi rok z rzędu będzie ścigał się w barwach Unii Tarnów w Nice Pierwszej Lidze Żużlowej. Do Jaskółek dołączył pod koniec kwietnia zastępując w składzie kontuzjowanego Artura Mroczkę. Poza startami w macierzystym klubie Ernest Koza w ostatnich latach punktował dla drużyn z Krosna i Krakowa.

Unia Tarnów uzgodniła do tej pory kontrakty także z Peterem Ljungiem, Danielem Kaczmarkiem oraz Mateuszem Cierniakiem.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco