PGE Ekstraliga

„Cała drużyna dobrze punktowała” – Janusz Kołodziej

W niedzielnym meczu Unia Tarnów pokonała MONEYmakesMONEY.pl Stal Gorzów 50:40. Mocnym punktem ekipy Jaskółek był Janusz Kołodziej, który imponował walecznością na dystansie mościckiego obiektu.

Kapitan zespołu nie krył wielkiej radości z powodu dobrej jazdy całej drużyny. – Dzisiaj koledzy bardzo dobrze pojechali, za co należą im się duże pochwały, bo wszyscy spisali się wyśmienicie. Jedynie Damian miał upadek w swoim pierwszym starcie i starał się jechać, jak najlepiej mimo bólu ręki. Jak dla mnie generalnie cała drużyna dobrze punktowała – powiedział Janusz Kołodziej.

Sam zawodnik, mimo dobrego występu podkreśla, że mógł pojechać dużo lepiej. – Nie jestem do końca zadowolony ze swojej postawy, bo cały czas tak naprawdę potrzebuję dodatkowych kółek, aby się dobrze rozjeździć. Zawodnicy po prostu potrzebują dużo jazdy, żeby przypomnieć sobie wszystkie możliwości na motocyklu, a tej jazdy przez pogodę nie było jakoś bardzo dużo. Jednak wszystko przede mną, a to dopiero początek sezonu – mówi wychowanek Unii Tarnów.

rozmawiała: Ola Orlicka

saletrosanazoty-starttyskie