Awizowany skład Jaskółek na rewanż w Rybniku

08/22/2019 11:00:23
Marcin Michoń

W niedzielę 25 sierpnia o 14:30 na torze w Rybniku rozegrane zostanie spotkanie rewanżowe półfinału Nice Pierwszej Ligi Żużlowej. W pierwszym meczu Jaskółki uległy Rekinom 40:50.

Menadżer Tomasz Proszowski w zestawieniu tarnowian dokonał dwóch zmian w porównaniu do spotkania w Mościcach. Za Artura Czaję wystąpi Ernest Koza, a za Przemysława Koniecznego – Dawid Rempała. Pary Jaskółek poprowadzą Viktor Kulakov, Artur Mroczka i Peter Ljung.

Z kolei Piotr Żyto nie wprowadził w składzie żadnych zmian personalnych. Jedyną zmianą jest przesunięcie Sergeia Logacheva  na pozycję prowadzącego parę.

Unia Tarnów
1. Viktor Kulakov
2. Ernest Koza
3. Artur Mroczka
4. Daniel Kaczmarek
5. Peter Ljung
6. Mateusz Cierniak
7. Dawid Rempała

PGG ROW Rybnik
9. Troy Batchelor
10. Daniel Bewley
11. Sergei Logachev
12. Mateusz Szczepaniak
13. Kacper Woryna
14. Robert Chmiel

grupa-azotyGrupa Azoty – Główny Partner Unii Tarnów to największy koncern chemiczny w Polsce. Przedsiębiorstwo zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco