Awizowane składy na sobotni mecz z Gdańskiem!

07/24/2019 14:01:44
Marcin Michoń

W najbliższą sobotę po krótkiej przerwie wakacyjnej powracają rozgrywki Nice Pierwszej Ligi Żużlowej. Na torze w Mościcach Unia Tarnów 0 20:15 podejmie Zdunek Wybrzeże Gdańsk. Będzie to spotkanie XIII kolejki Nice PLŻ.

Niestety ze względu na finał IM Szwecji drużyna Tomasza Proszowskiego będzie musiała sobie radzić bez lidera – Petera Ljunga za którego stosowane będzie zastępstwo zawodnika. Pod Jego nieobecność menadżer Jaskółek postawił Viktora Kulakova, Artura Czaję i Artura Mroczkę jako zawodników prowadzących pary.

Mirosław Berliński podobnie jak Tomasz Proszowski nie będzie mógł w tym spotkaniu skorzystać ze Szwedów – Jacoba Thorssela, Joela Klinga i Kima Nilssona.

Zdunek Wybrzeże Gdańsk
1. Jacob Thorssell
2. Adrian Cyfer
3. Mikkel Bech
4. Kacper Gomólski
5. Krystian Pieszczek
6. Karol Żupiński

Unia Tarnów
9. Viktor Kulakov
10. Peter Ljung
11. Artur Czaja
12. Daniel Kaczmarek
13. Artur Mroczka
15. Mateusz Cierniak

Szczegółowe informacje organizacyjne dostępne są TUTAJ. Bilety online do kupienia TUTAJ. Z kolei w piątek współnie z Tarnowskim Towarzystwem Żużlowym zapraszamy do Galerii Tarnovia na spotkanie z Arturem MroczkąSZCZEGÓŁY.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco