PGE Ekstraliga

Artur Mroczka z aneksem finansowym!

Marcin Michoń

Artur Mroczka podpisał dzisiaj aneks finansowy do umowy z Grupą Azoty Unią Tarnów na starty w Nice Pierwszej Lidze Żużlowej. Sezon 2019 będzie dla niego już czwartym w barwach Jaskółek.

W minionych rozgrywkach nasz zawodnik na torach Ekstraligi uzyskał średnią 1,136 i teraz z pewnością będzie chciał pokazać się ze znacznie lepszej strony.

Urodzony 2 listopada 1989 roku zawodnik w lidze polskiej reprezentował dotąd barwy klubów z Grudziądza, Gorzowa Wielkopolskiego, Gdańska i Torunia. Na swoim koncie ma m.in. dwa złote i jeden brązowy medal Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów, a także złoty medal Indywidualnych Mistrzostw Europy Juniorów wywalczony na torze w Stralsund.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana