W środę kolejne starty Jaskółek

12/06/2013 0:00:00

Po emocjach związanych z wtorkową Elitserien czas przenieść się do Danii gdzie rozegrana zostanie kolejna kolejka startów, oraz do Pragi, gdzie Czechy towarzysko zmierzą się z Polską.

Na żużlowe tory po kontuzji i problemach zdrowotnych wrócił Leon Madsen. Wystartuje on w spotkaniu Slangerup – Fjelsted. Drużynie gospodarzy niezbyt dobrze wiedzie się w tym sezonie. Niewątpliwie wpływ na to miała kontuzja Leona Madsena. Co prawda powrócił on już na tor, jednak jego dyspozycja nie jest jeszcze optymalna i z pewnością potrzebuje kilku spotkań, aby wrócić do formy sprzed urazu. Rywalem jest lider tabeli ligi duńskiej co sprawia, że w meczu tym czekają kibiców spore emocje.

W innym meczu Dansk Speedway League wystartuje Artem Laguta. Jego drużyna Esbjerg podejmie na własnym torze Grindsted. Faworytem są gospodarze, którzy wygrali wszystkie 4 mecze i zajmują 2 miejsce w tabeli. Ich rywale rozegrali do tej pory zaledwie 2 spotkania i plasują się na 6 pozycji.

Trzecim interesującym nas wydarzeniem jest towarzyski mecz Czechy – Polska, który rozegrany zostanie w Pradze. Trener Marek Cieślak powołał na to spotkanie Macieja Janowskiego. Tym samym Magic musiał zrezygnować z udziału w spotkaniu Poole Pirates z Birmingham Brummies. Piraci mają spore kłopoty kadrowe, ale zgodę na udział w tym meczu dostał Przemysław Pawlicki.

Małopolska

Nowrem Group