Trzech adeptów z licencjami 250ccm!

07/28/2021 16:14:54

Dzisiaj na torze w Krośnie odbył się egzamin na żużlowy certyfikat. Do egzaminu w kategorii 250ccm przystąpiło trzech podopiecznych trenera Pawła BaranaIgor Gryzło, Jan Heleniak oraz Brajan Gromniak. Cała trójka pomyślnie zaliczyła część praktyczną egzaminu!

Dwóch pierwszych zawodników treningi rozpoczynało od mini żużla w UKS Jaskółki Tarnów pod okiem trenera Mirosława Cierniaka. Z kolei Brajan Gromnik starty rozpoczynał w Akademii Żużlowej Janusza Kołodzieja, skąd wiosną poprzedniego sezonu przeniósł się do szkółki żużlowej Unii Tarnów. Później cała trójka przygotowywała się na dużym torze pod okiem trenera Pawła Barana.

Unia Tarnów z tego miejsca dziękuje firmie Maxton Design za sfinalizowanie remontu silników w motocyklach 250ccm, Panu Jackowi Rempale za pomoc w przygotowaniu motocykli oraz firmie Dasta Invest Pana Stanisława Szydłowskiego. Dziękujemy także mechanikowi klubowego Panu Piotrowi Lechowiczowi za codzienną pomoc przy motocyklach.

Zawodnikom gratulujemy i życzymy sukcesów na torze!

ewinner

wesbudSolektro