Jest porozumienie Jaskółek żużlowych i piłkarskich!

23/09/2022 18:05:09

Dzisiaj po długotrwałych negocjacjach kluby Unia Tarnów ŻSSA oraz ZKS Unia Tarnów doszły do porozumienia w zakresie wspólnego użytkowania Stadionu Miejskiego w Tarnowie- Mościcach.

Dzięki wypracowanym warunkom porozumienia w zakresie praw i obowiązków oba kluby będą mogły w sposób partnerski i zgodny prowadzić działalność sportową na wynajmowanym obiekcie. Kluczowy przełom w rozmowach nastąpił dzięki włączeniu się do negocjacji Pana Wiesława Krajewskiego – posła na Sejm ziemi tarnowskiej.

Pomyślne zakończenie sporu na linii obu klubów krótko skomentował Daniel Bałut. – Bardzo się cieszę, że udało nam się po długich i trudnych negocjacjach wypracować wspólne porozumienie, dzięki któremu będziemy mogli razem z klubem piłkarskim rozwijać działalność sportową na Stadionie Miejskim w Tarnowie. Jestem przekonany, że zawarte dzisiaj porozumienie rozpoczyna nowy rozdział w stosunkach naszych klubów, które od dziś będą nie tylko wspólnie gospodarować Stadionem, ale i promować uprawiany na nim sport i rozgrywki. Dziękuję za włączenie się do prowadzonych rozmów Pana Posła Wiesław Krajewskiego, który wskazał inne i szersze spojrzenie na problemy tarnowskiego sportu jak i przyczynił się do pozytywnego zakończenia negocjacji. Cieszę się, że już od dziś piłkarze ZKS Unii Tarów mogą korzystać z płyty boiska oraz przygotowanej pod ich oczekiwany powrót murawy. Życzę, aby najbliższy mecz ligowy rozgrywany na prawdziwie domowym stadionie zakończyli wysoką wygraną – zakończył p.o. Prezesa Unii Tarnów.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel