Daniel Kaczmarek zostaje w Tarnowie!

05/09/2020 9:33:04

Unia Tarnów ustaliła w piątek warunki finansowe z Danielem Kaczmarkiem. Tym samym dołączył on do trójki seniorów Petera Ljunga, Ernesta Kozy i Michała Gruchalskiego, którzy doszli do porozumienia z klubem w środę i w sezonie 2020 będzie reprezentować barwy Jaskółek w rozgrywkach eWinner Pierwszej Ligi Żużlowej.

Ważne kontrakty mają ponadto wszyscy juniorzy – Dawid Rempała, Mateusz Cierniak, Przemysław Konieczny i Mateusz Gzyl. Rozmowy z pozostałymi zawodnikami trwają. Chęć startu w rozgrywkach wyraziły wszystkie drużyny, a początek ligowych zmagań zaplanowano wstępnie na połowę lipca.

Zarząd klubu dziękuje zawodnikom za zrozumienie zaistniałej sytuacji i szybkie zawarcie porozumienia.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

ewinner

wesbudSolektro