Awizowany skład Unii i Lokomotivu na czwartkowy mecz!

08/03/2020 10:53:50
Marcin Michoń

W czwartek 6 sierpnia Unia Tarnów zmierzy się na domowym torze z Lokomotivem Daugavpils w ramach V kolejki eWinner Pierwszej Ligi Żużlowej. Początek spotkania zaplanowano na 18:00.

Menadżer Tomasz Proszowski podał dzisiaj awizowany skład Jaskółek na ten mecz. Niespodzianek w zestawieniu tarnowian nie ma. Z kolei Nikołaj Kokin pod trzecim numerem niespodziewanie postawił na Ernesta Matjuszonoka, ale tutaj prawdopodobnie pojawi się Wadim Tarasienko, który w ekipie z Łotwy startuje jako gość.

Unia Tarnów
9. Kim Nilsson
10. Ernest Koza
11. Michał Gruchalski
12. Artur Mroczka
13. Peter Ljung
15. Mateusz Cierniak

Lokomotiv Daugavpils
1. Pontus Aspgren
2. Jewgienij Kostygow
3. Ernest Matjuszonok
4. Kjastas Puodżuks
5. Andriej Kudriaszow
6. Francis Gusts

Szczegółowe informacje organizacyjne TUTAJ.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD