PGE Ekstraliga

Znane numery startowe na finał MPPK

Marcin Michoń

Pomimo, że sezon żużlowy dopiero się rozpoczyna już 29 marca na torze w Lesznie rozegrany zostanie finał Mistrzostw Polski Par Klubowych. Rozlosowane zostały już numery startowe na te zawody. Jaskółki pojadą z numerami 1, 2 oraz 15.

Rywalami Unii będą ekipy z Ostrowa, Łodzi, Gorzowa, Rzeszowa, Zielonej Góry oraz Leszna. Przed rokiem w finale rozgrywanym w Gorzowie Jaskółki wywalczyły brązowy medal.

Krajowi zawodnicy Unii Tarnów mają za sobą już pierwsze jazdy na torze w tym sezonie. W środę i czwartek juniorzy wraz z Januszem Kołodziejem trenowali na torze w Ostrowie. W najbliższym tygodniu jeśli tylko pogoda pozwoli planowane są treningi na torze w Mościcach już z zawodnikami zagranicznymi, którzy do tej pory trenowali poza granicami Polski.

1-2,15 Unia Tarnów
3-4,16 MDM Komputery Dreier ŻKS Ostrovia