Znamy składy na Nice Challenge!

11/09/2019 19:25:02

W najbliższą sobotę 14 września o 15:00 na torze w Tarnowie rozegrana zostanie trzecia runda Nice Challenge. Formuła zawodów ma na celu zapewnienie żużlowcom rywalizację w jak najbardziej porównywalnych warunkach sprzętowych, dlatego wszyscy zawodnicy startować będą na dwuzaworowych silnikach Jawa 500ccm.

Po odjechaniu 10 regulaminowych biegów zawodnicy ze zwycięskiej pary oraz liderzy drugiej i trzeciej pary wystąpią w dodatkowym biegu indywidualnym. Ponadto rozegrany zostanie mini-turniej składający się z 5 biegów zawodników startujących na silnikach 250ccm. Tarnowscy Kibice na torze zobaczą dwóch zdolnych wychowanków UKS Jaskółki Tarnów – Piotra Świercza i Patryka Natera. W biegach na motocyklach z silnikiem 250ccm  pojadą również Lech Chlebowski i Jan Rachubik.

W zawodach zmierzy się pięć par – Arkan Team, F.R.B. Stasiak Team, S-Serwis Team, Verdon Team oraz Gipsman Team.

ARKAN TEAM
1. Ernest Koza
2. Przemysław Konieczny

F.R.B. STASIAK TEAM
3. Stanisław Burza
4. Dawid Rempała

S-SERWIS TEAM
5. Sebastian Niedźwiedź
6. Mateusz Gzyl

VERDON TEAM
7. Karol Baran
8. Aleksander Grygolec

GIPSMAN TEAM
9. Oskar Bober
10. Jakub Szpytma

Bilety w cenie 10złobowiązywać będą karnety, program gratis do odbioru w kasie. Otwarta będzie tylko brama główna od strony dworca PKP. Dzieci do lat 7 wstęp na bilet zerowy.

grupa-azotyGrupa Azoty – Główny Partner Unii Tarnów to największy koncern chemiczny w Polsce. Przedsiębiorstwo zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.