Zmiany w RN Spółki i wyższy kapitał zakładowy!

07/16/2020 9:54:09
Marcin Michoń

W ostatnich tygodniach doszło do bardzo istotnych zmian organizacyjno-finansowych w Unii Tarnów Żużlowej Sportowej Spółce Akcyjnej. Na wniosek Zarządu dokapitalizowano spółkę poprzez emisję nowych akcji oraz podniesiono kapitał zakładowy o 215.000 złotych, tj. łącznie do kwoty 1.080.000 zł. Akcje objęli dwaj dotychczasowi akcjonariusze oraz nowy współwłaściciel. Czynność ta została zatwierdzona przez Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy i pozwoli Unii Tarnów jako spółce prawa handlowego poprawić wskaźniki ekonomiczne oraz pozyskać dodatkowe środki na bieżące funkcjonowanie.

Dodatkowo zmiany zaszły również w Radzie Nadzorczej, czyli organie nadzorującym pracę Zarządu klubu. Dotychczasowego Przewodniczącego RN – Pana Jerzego Putowskiego zastąpił Pan Robert Stankowski, a Sekretarza RN – Pana Piotra Grzyba Pan Maciej Szymański.

Robert Stankowski jest z zawodu bankierem i finansistą z wieloletnim doświadczeniem zawodowym, zaś Maciej Szymański to biznesmen i Prezes Zarządu Słotwiny Arena w Krynicy-Zdroju. Obaj Panowie są też sympatykami sportu żużlowego i”od zawsze” kibicami Unii Tarnów. Nowym członkom Rady Nadzorczej życzymy sukcesów w czarnym sporcie. Dziękujemy również Panom: Putowskiemu i Grzybowi za lata spędzone w klubie.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD