„ Zawsze jeżdżę, aby wygrywać” – Kenneth Bjerre

22/11/2014 12:51:39

W piątek list intencyjny z Grupą Azoty Unią Tarnów podpisał Kenneth Bjerre. Filigranowy Duńczyk w minionym sezonie zdobywał punkty dla ekipy z Leszna wykręcając średnią nieco powyżej 1,7 pkt/bieg. Były uczestnik cyklu Grand Prix jest kolejnym po Januszu Kołodzieju i Erneście Kozie zawodniku, który będzie startował z Jaskółką na plastronie w sezonie 2015.

Jak podkreśla Kenneth Bjerre wybór tarnowskiego klubu nie był trudny. – To nie była trudna decyzja. Tarnów ma wspaniałą historię i zawsze wyglądał na profesjonalny klub pod każdym względem – powiedział.

Duńczyk bardzo lubi i dobrze czuje się na mościckim obiekcie. – Lubię tarnowski tor. Jest on zazwyczaj bardzo trudny dla drużyn przyjezdnych, co tym bardziej będę chciał wykorzystać. Już nie mogę się doczekać! – mówi z zadowoleniem Kenneth.

W nowym sezonie nowy nabytek Grupy Azoty Unii Tarnów nie będzie startował w cyklu Grand Prix, dlatego jednym z priorytetów Duńczyka będzie liga polska. – Zawsze jeżdżę, aby wygrywać, teraz też tak będzie. Jeśli chodzi o drużynę, to najpierw musimy awansować do Play-Off, a później powalczymy o medal – zakomunikował.

Aby jak najlepiej przygotować się do nowego sezonu Kenneth już rozpoczął przygotowania. – Zaraz po moim ostatnim występie w mijającym sezonie rozpocząłem intensywne przygotowania kondycyjne. Trenuję ciężko, bo chcę aby moje barki, które są po kontuzji były znowu jak najsilniejsze – zakończył sympatyczny zawodnik z Danii.

DIAGMEDICA & HOLI-MED