Zawodnicy przebadani na COVID-19, testy negatywne!

07/02/2020 7:44:08
Marcin Michoń

We wtorek 30 czerwca wszyscy zawodnicy Unii Tarnów zostali przebadani na COVID-19. Co ważne wszystkie testy okazały się negatywne i Jaskółki mogą kontynuować przygotowania do sezonu w eWinner Pierwszej Lidze Żużlowej. Rozgrywki ruszą już w drugi weekend lipca, kiedy to tarnowianie zmierzą się na wyjeździe ze Zdunek Wybrzeżem Gdańsk. Z kolei tydzień później na torze w Mościcach podejmą ekipę z Torunia.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD