„Zapotrzebowanie na dobry żużel jest ogromne” – Marek Cieślak

09/10/2013 0:00:00

Zadowolenia po finale Indywidualnych Mistrzostw Polski nie krył Marek Cieślak. Na podium stanęło aż dwóch Jego podopiecznych – Janusz Kołodziej i Maciej Janowski.

Trener Jaskółek podkreśla, że tarnowscy zawodnicy należą do ścisłej krajowej czołówki. Zawodnicy Unii zdobywali medale w kilku ważnych krajowych imprezach, a także w mistrzostwach świata. – Nasi zawodnicy potwierdzili swoimi wynikami, że należą do ścisłej czołówki krajowej. Zdobyliśmy przecież brązowy medal w Drużynowych Mistrzostwach Polski, złoty w Mistrzostwach Polski Par Klubowych, teraz natomiast dwaj nasi zawodnicy stanęli na podium Indywidualnych Mistrzostw Polski. A to jeszcze nie wszystkie nasze sukcesy. Złoty Kask zdobył bowiem Maciek Janowski, juniorzy wywalczyli srebrny medal w Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostwach Polski, nasi zawodnicy zdobywali także medale w mistrzostwach świata – powiedział.

Marek Cieślak zauważył, że zapotrzebowanie na czarny sport w Polsce jest ogromne. – Zapotrzebowanie na dobry żużel jest ogromne, najlepiej można się było przekonać o tym podczas niedzielnego turnieju finałowego IMP – przyznał trener Unii Tarnów i Żużlowej Reprezentacji Polski.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel