Wyścigi Formuły 126 na Tarnowskim Stadionie

12/10/2013 0:00:00

Z inicjatywy Agencji Reklamowej ELEFANT, oraz dzięki przychylności Żużlowej Sportowej Spółki Akcyjnej UNIA TARNóW już niebawem tarnowianie będą mogli obejrzeć wyścigi na żużlu popularnych „maluchów”. Wyścigi te odbywają się w ramach cyklu o nazwie „Formuła 126”, organizowanego przez Stowarzyszenie PROMOTORSPORTS przy współpracy z firmami CK Lab oraz Styła Auto Serwis.  „Formuła 126” powstała niejako w odpowiedzi na oczekiwania młodych kierowców, którzy za niewielkie pieniądze mogą doskonalić swoje umiejętności prowadzenia samochodu podczas widowiskowej rywalizacji sportowej.

Małe wymiary, mała masa oraz tylny napęd Fiatów 126 to gwarancja widowiskowej jazdy bokami, nie tylko na wirażach. Z kolei podobne moce silników i luźna nawierzchnia gwarantują zaciętą rywalizację zawodników na całej długości toru.

Dotychczasowe dwie tego typu imprezy, które odbyły się na dużo mniejszym stadionie, w Nowym Wiśniczu, spotkały się z bardzo dużym zainteresowaniem publiczności i mediów – teraz najprawdopodobniej też nie będzie inaczej.

Organizatorzy imprezy zapraszają w niedzielę 15 grudnia na Stadion Miejski w Tarnowie, już od godziny 8:30 aż do zmroku.

ewinner

wesbudSolektro