PGE Ekstraliga

Wypowiedzi pomeczowe

Rafał Dobrucki (trener Stelmet Falubazu Zielona Góra):
Pojechaliśmy katastrofalne zawody. Myślę, że jako zespół gorzej się nie da. Gratulacje dla tarnowian, przygotowali się do zawodów bardzo dobrze. Mieliśmy problemy, praktycznie Piotrek Protsiewicz pojechał na swoim poziomie, przy defekcie który mu się przytrafił. Nie mamy usprawiedliwienia, pojechaliśmy fatalnie.

Piotr Protasiewicz (Stelmet Falubaz Zielona Góra):
Gratuluję drużynie tarnowskiej, pojechali świetne zawody. Była absencja Madsena, ale Hougaard pojechał dobre zawody. U nas jeśli chodzi o obronę punktu bonusowego, tego minimum, zabrakło zdecydowanie Andreasa Jonssona, bo Mikkel B. Jensen nie zastąpił go. Nie ma co gdybać, tor był równy dla wszystkich. Szkoda, nie udało się.

Kacper Gomólski (Unia Tarnów):
W trzech biegach zdobyłem tyle punktów co z Bydgoszczą w pięciu, więc jestem bardzo zadowolony. Trenowałem w piątek, troszkę mi nie szło, ale zdecydowaliśmy z teamem, że założymy przełożenia takie jak na meczu z Bydgoszczą i dało to efekt.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana