PGE Ekstraliga

Wypowiedzi po wczorajszym meczu

Grupa Azoty Unia Tarnów pokonała w spotkaniu drugiej kolejki Renault Zdunek Wybrzeże Gdańsk. Najlepiej punktującym zawodnikiem wśród zespołu gospodarzy był Martin Vaculik, natomiast w ekipie z Gdańska – Leon Madsen. Poniżej przedstawiamy wypowiedzi dwóch zawodników po wczorajszym meczu.

Leon Madsen (Renault Zdunek Wybrzeże Gdańsk):
Jestem zadowolony z dzisiejszego indywidualnego występu na tarnowskim torze. Myślałem, że spotkanie zakończy się nieco wyższym dorobkiem punktowym mojej drużyny, ale przynajmniej mecz nie zakończył się wynikiem 70:20 (śmiech). Na początku zawodów nie mogłem znaleźć odpowiedniego ustawienia aby dobrze wystartować spod taśmy, na szczęście w późniejszych biegach wyglądało to już znacznie lepiej. Niestety reszta drużyny nie poszła moim tropem, dlatego wynik jest taki a nie inny. Przed dzisiejszym spotkanie byłem naprawdę bardzo zdenerwowany. Trzęsły mi się ręce i nie wiedziałem jak zostanę przywitany przez tarnowskich Kibiców. Ale to wszystko przebiegło znakomicie i powyżej moich najśmielszych oczekiwań. Dziękuję tarnowskim fanom za wspaniałe przyjęcie i za to, że nie zapomnieli o moich ostatnich latach spędzonych w klubie.

Martin Vaculik (Grupa Azoty Unia Tarnów)
Jestem bardzo szczęśliwy ze tak ułożył się ten mecz.Drużyna z Gdańska wygrała przecież u siebie mecz z Unibaxem Toruń, który jest naprawdę bardzo mocny na papierze. Bardzo dużo trenowaliśmy przed dzisiejszym meczem. Niektórzy zawodnicy dalej szukają optymalnych rozwiązań, aby jak najlepiej spasować się z tarnowską nawierzchnią, ale myślę, że wszystko jest na bardzo dobrej drodze. Chciałbym bardzo podziękować wszystkim osobom na stadionie, które dzisiaj nas bardzo głośno dopingowali oraz trenerowi i zawodnikom, ponieważ jest fantastyczna atmosfera, że jestem tak szczęśliwy, że mogę być częścią tego wszystkiego!
Życzę drużynie z Gdańska aby jak najlepiej im poszło w tym sezonie, gdyż bardzo lubię Gdańsk, Kibiców i tor. Spędziłem tam naprawdę bardzo fajny sezon.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana