Wypowiedzi na konferencji prasowej

15/09/2013 0:00:00

Jarosław Dymek (menadżer Dospel  Włókniarza Częstochowa):
Dla nas ten mecz zaczął się tak naprawdę o 9 rano kiedy dostałem telefon od Grigorija Laguty, że jest na Węgrzech, silnik się rozsypał i nie może jechać. Zaczęły się poszukiwania żeby chłopakowi jakoś pomóc. Całe szczęście udało się Griszę doprowadzić na drugi start, także wiele nie stracił. Mecz był bardzo ciężki i na pewno zaprezentowaliśmy się lepiej niż w rundzie zasadniczej. Za tydzień czeka nas ciężki rewanżowy pojedynek i jedziemy dalej.

Michael Jepsen Jensen (Dospel Włókniarz Częstochowa):
Nawet nie wiem ile punktów zdobyłem. Na początku miałem problemy ze sprzętem. Wydawało się jakby gasł i startował od nowa. Na dwa ostatnie wyścigi wziąłem inna maszynę i było dużo lepiej. Cała drużyna spisała się bardzo dobrze.

Rune Holta (Dospel Włókniarz Częstochowa):
Pojechaliśmy dziś lepiej w Tarnowie niż poprzednim razem. Nie mieliśmy dziś pełnego składu. Grigorij Laguta spóźnił się, musiał używać innego sprzętu, a to nie jest dogodna sytuacja. Myślę, że wynik jaki osiągnęliśmy jest całkiem dobry.

Marek Cieślak (trener Unii Tarnów):
Goście mieli problemy, ale my też w zasadzie jechaliśmy czwórką zawodników, bo Hougaard nie zrobił dzisiaj nic, Vaculik też pojechał jeden bieg i trzy razy nie zdobył ani jednego punktu, więc też punktowało tylko czterech zawodników, z tym że nasi zawodnicy jechali po 5 razy a częstochowianie po 7. Wygraliśmy, mamy 8 punktów przewagi, będziemy robili co można żeby osiągnąć dobry rezultat.

Janusz Kołodziej (Unia Tarnów):
Ostatnio zapatruję się na Jarka Hampela, który udowadnia, że można, że da się zdobyć komplet punktów, tylko trzeba w to uwierzyć i mi się to dziś udało. Mieliśmy trochę mecz nietypowy, bo Kacper bez sprzętu, Grigorij bez sprzętu, a tak naprawdę dobrze jechali. Jedziemy dalej, zobaczymy co uda się wywalczyć w Częstochowie.

Artem Laguta (Unia Tarnów):
Ciężko mi był dziś jechać. Nie spałem dwie noce, jedną leciałem na mecz do Saławatu, drugą wracałem na mecz do Tarnowa. Wczoraj trenowałem i trochę odpocząłem w nocy. Teraz cały tydzień odpoczynku. Cieszę się, że wygraliśmy. Jestem zadowolony ze swojego występu.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel