PGE Ekstraliga

Wynik w Derbach Południa bez zmian!

W poprzednią niedzielę na Stadionie Miejskim w Tarnowie odbyły się Derby Południa, w których zwyciężyła drużyna z Tarnowa. W trakcie spotkania doszło do awarii polewaczki, która wylała sporą ilość wody na tor, co spowodowało dłuższą przerwę w zawodach. Fakt ten chciało wykorzystać kierownictwo ekipy z Rzeszowa powołując się na zapis w regulaminie, który mówi, że przerwa w zawodach nie powinna przekroczyć 30 minut – w poniedziałek, w oparciu o obowiązujące przepisy sportu żużlowego złożyliśmy do Ekstraligi odwołanie od wyniku derbów. Podnosimy w nim właśnie przekroczenie limitu czasu na przerwę w zawodach, która jak wspomniałam nie może być dłuższa niż pół godziny – powiedziała dla nowiny24.pl Marta Półtorak.

Władze ENEA Ekstraligi w najnowszym komunikacie orzekły, iż wynik spotkania uległ zmianie.

saletrosanazoty-startokocim

Partnerzy medialni