PGE Ekstraliga

Wtorek z ligą szwedzką

We wtorkowy wieczór tradycyjnie już większość żużlowców udaje się do Szwecji, by wziąć udział w rywalizacji w ramach Elitserien. Kibiców Jaskółek najbardziej interesować będą dwa mecze, w których pojedzie 4 naszych zawodników.

Wyjazdowe spotkanie w Kumli z tamtejszą Indianerną czeka Elit Vetlandę. W składzie gości wystąpi Martin Vaculik i Janusz Kołodziej. Drużyna naszych zawodników po słabym początku sezonu zaczęła piąć się w górę. W przypadku wygranej z Indianami przeskoczą ich w ligowej tabeli. Bose Wirebrand ma zatem powody, aby mocno zmotywować swoich zawodników. Liczymy na to, że Vaculik i Kołodziej walnie przyczynią się do końcowego sukcesu.

W innym spotkaniu Vargarna Norrkoeping podejmie Hammarby Sztokholm. Będzie to pojedynek najsłabszych drużyn w tabeli, ale zarazem bardzo ważny dla układu dolnej części tabeli. Awizowani są zarówno Artem Laguta jak i Leon Madsen. Obaj zawodnicy imponują formą w ostatnich spotkaniach i na jej równie wysoki poziom liczą kibice w Szwecji.

Początek spotkań we wtorek o godzinie 19.00

saletrosanazoty-starttyskie