PGE Ekstraliga

Wspólne oglądanie GP z żużlowcami Jaskółek po Złotym Kasku

Turniej o Złoty Kask to coroczny turniej indywidualny, który organizowany jest już od początku lat sześćdziesiątych. W tym roku finał odbędzie się w Tarnowie. W przeszłości trzech zawodników z Jaskółką na plastronie triumfowało w tych prestiżowych zawodach – Janusz Kołodziej, Tomasz Gollob i Maciej Janowski. W tym roku przed taką szansą stoją Kacper Gomólski i Krzysztof Buczkowski.

Ponadto w stawce zawodników zobaczymy m.in. braci Pawlickich, Grzegorza Walaska, Piotra Protasiewicza, Macieja Janowskiego, Adriana Miedzińskiego czy Patryka Dudka.

Pierwotnie finał miał odbyć się 18 maja, jednak na przeszkodzie stanęła niekorzystna aura. Ostatecznie zawody odbędą się w sobotę 12 lipca o 15:30.

Po zawodach zapraszamy wszystkich Kibiców do pozostania na stadionie. W Chacie Grillowej będzie można oglądnąć bezpośrednią transmisję TV z Grand Prix w Cardiff. Transmisja odbywać będzie się na dużym ekranie w jakości HD oraz z dźwiękiem Dolby Digital 5.1.

Przygotowane zostanie także specjalne stanowisko komentatorskie, gdzie VII rundę Grand Prix komentować na żywo będą Janusz Kołodziej, Krzysztof Buczkowski oraz Kacper Gomólski. Całość poprowadzi Kamil Morydz.

Po zakończeniu Grand Prix odbędzie się spotkanie z trójką żużlowców Jaskółek na którym będzie można zamienić z nimi kilka słów, uzyskać autografy czy zrobić sobie pamiątkową fotografię.

Serdecznie zapraszamy w sobotę 12 lipca. Początek zawodów o Złoty Kask już o 15:30.

Ceny biletów na Finał Złotego Kasku:
trybuna 35zł
normalny 20zł