Wirtualny puchar polskizuzel.pl: Znamy terminarz i skład Jaskółek!

05/11/2020 19:53:43
Marcin Michoń

Coraz więcej informacji w związku ze startem Wirtualnego pucharu polskizuzel.pl. Za nami losowanie grup. Poznaliśmy już także terminarz i nagrody dla zwycięzców. Niebawem początek rywalizacji!

Wiadomo, że w inauguracyjnej kolejce zmierzą się ze sobą zespoły Unii Tarnów i Wilków Krosno. Żużlowa Reprezentacja Polski będzie rywalizować ze Stainer Unią Kolejarzem Rawicz, RzTŻ Rzeszów z Arged Malesa TŻ Ostrovią, a Car Gwarant Start Gniezno z ekipą GKSŻ. Emocji na pewno nie zabraknie!

Zgodnie z regulaminem, drużyna wygrywająca mecz otrzymuje dwa punkty meczowe, przegrywająca zero punktów meczowych. Przy wyniku remisowym oba zespoły dopisują do swojego dorobku po jednym punkcie. W fazie grupowej obowiązuje system mecz – rewanż, a zwycięzca dwumeczu otrzymuje także punkt bonusowy. Po zakończeniu rywalizacji w grupach odbędzie się faza pucharowa. Jej dokładny przebieg obrazuje zamieszczona poniżej drabinka. Z każdej grupy awans uzyskają dwie drużyny.

Nagrodą dla najlepszej ekipy będzie pamiątkowy puchar, a dla jej zawodników dwa podwójne zaproszenia VIP na SGP na narodowym. Podwójne zaproszenie VIP otrzyma również najlepszy zawodnik ligi. Warto również dodać, że każdy mecz składa się z ośmiu biegów, w których każdy zawodnik dwukrotnie startuje z każdego pola startowego.

Unię Tarnów w wirtualnych zmaganiach reprezentować będą Michał Gruchalski, Daniel Kaczmarek, Ernest Koza, Dawid Rempała i Przemysław Konieczny.

Poniżej terminarz zawodów (daty transmisji będą podane później)

1. dzień :
Unia Tarnów – Wilki Krosno
Żużlowa Reprezentacja Polski – Stainer Unia Kolejarz Rawicz
RzTŻ Rzeszów – Arged Malesa TŻ Ostrovia Ostrów Wlkp.
Car Gwarant Start Gniezno – PZM-GKSŻ

2. dzień :
Wilki Krosno – Orzeł Łódź
OK Bedmet Kolejarz Opole – Żużlowa Reprezentacja Polski
Spechouse PSŻ Poznań – RzTŻ Rzeszów
eWinner Apator Toruń – Car Gwarant Start Gniezno

3. dzień:
Orzeł Łódź – Unia Tarnów
Stainer Unia Kolejarz Rawicz – OK Bedmet Kolejarz Opole
Arged Malesa TŻ Ostrovia Ostrów Wlkp. – Spechouse PSŻ Poznań
PZM-GKSŻ – eWinner Apator Toruń

4. dzień:
Unia Tarnów – Orzeł Łódź
OK Bedmet Kolejarz Opole – Stainer Unia Kolejarz Rawicz
Spechouse PSŻ Poznań – Arged Malesa TŻ Ostrovia Ostrów Wlkp.
eWinner Apator Toruń – PZM-GKSŻ

5. dzień:
Orzeł Łódź – Wilki Krosno
Żużlowa Reprezentacja Polski – OK Bedmet Kolejarz Opole
RzTŻ Rzeszów – Spechouse PSŻ Poznań
Car Gwarant Start Gniezno – eWinner Apator Toruń

6. dzień:
Wilki Krosno – Unia Tarnów
Stainer Unia Kolejarz Rawicz – Żużlowa Reprezentacja Polski
Arged Malesa TŻ Ostrovia Ostrów Wlkp. – RzTŻ Rzeszów
PZM-GKSŻ – Car Gwarant Start Gniezno

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD