William Drejer zostaje w Tarnowie!

30/08/2022 16:43:12

W poniedziałek warunki startów w Unią Tarnów uzgodnił William Drejer. Młody Duńczyk, po dobrym sezonie na polskich torach, w kolejnych dwóch także będzie reprezentował barwy Jaskółek – „Wspólnie z moją mamą oraz całym teamem bardzo się cieszymy, że będziemy częścią Jaskółek przez kolejne dwa sezony. Jesteśmy tutaj bardzo dobrze traktowani. To najlepsze miejsce dla nas na ten moment. Bardzo dziękujemy wszystkim kibicom oraz Głównemu Partnerowi Grupie Azoty” – powiedział William.

William Drejer urodził się 18 grudnia 2005 roku. W sezonie 2022 na polskich torach w sześciu spotkaniach uzyskał średnią 1,48, a tarnowskich kibiców zachwycił przede wszystkim niesamowitą ambicją i walecznością. W rodzimej lidze z powodzeniem reprezentuje Slangerup Speedway Klub. Stosowne uzgodnienia zostały podpisane oczywiście w obecności mamy zawodnika, która również nie kryła zadowolenia – „Jesteśmy bardzo zadowoleni z podpisanej umowy oraz tego, że będziemy dalej reprezentować Jaskółki. Czujemy się tutaj świetnie i mamy ogromne zaufanie do klubu, który jest po prostu wiarygodny. To dla nas bardzo ważne. William może się tu rozwijać zarówno jako zawodnik jak i człowiek. Żużel to ciężki sport, bywa przewrotny i nakładana jest spora presja. Dla mnie jako matki ważne jest, żeby William stawał się coraz silniejszy również mentalnie. Unia Tarnów jest do tego właściwym miejscem. Nie możemy doczekać się spotkania z kibicami. Mamy nadzieję, że znów zrobimy tę przeważającą na dobry wynik różnicę” – dodała Pani Kirsti Axelsen Drejer – mama Williama.

William Drejer jest kolejnym zawodnikiem, który będzie startował w Unii Tarnów. Wcześniej warunki przedłużył inny Duńczyk, Kenneth Hansen. W dobrych słowach o młodzieżowcu wypowiedział się także Przewodniczący Rady Nadzorczej Daniel Bałut„Bardzo się cieszę, że również w kolejnych sezonach William będzie reprezentować barwy naszego klubu. Jest on niezwykle utalentowanym, młodym zawodnikiem. Jestem pewien że podobnie jak wielu klasowych zawodników w przeszłości, William nabierze w naszym klubie doświadczenia i rozwinie skrzydła” – zakończył Daniel Bałut.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel