PGE Ekstraliga

Wiktor Kułakow z kontraktem w Tarnowie!

Marcin Michoń

Wiktor Kułakow podpisał dzisiaj kontrakt z Grupą Azoty Unią Tarnów. Rosjanin w drużynie Jaskółek startować będzie pod numerem 8 lub 16.

Wiktor Kułakow urodził się 21 lutego 1995 roku. W lidze polskiej startuje od 2012 roku reprezentując do tej pory drużyny z Bydgoszczy, Rybnika, Torunia oraz Tarnowa. W barwach Jaskółek wystąpił w jednym meczu w 2015 roku. Przez ostatnie dwa lata reprezentował barwy Polonii Bydgoszcz. W sezonie 2017 zakończył rozgrywki ze średnią 1,645.

Przed końcem okresu transferowego umowy z Jaskółkami podpisać mają Kenneth Bjerre, Nicki Pedersen, Peter Kildemand i Patryk Rolnicki. Cała czwórka ustaliła już warunki swoich kontraktów. Ważne umowy z Unią Tarnów mają młodzieżowcy Kacper Konieczny i Krystian Stefanów. W poprzednim tygodniu nowy kontrakt podpisał Artur Mroczka. Dzisiaj umowę parafował już jakub Jamróg.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana