PGE Ekstraliga

Wierzę, że z każdym meczem będzie lepiej – rozmowa z Leonem Madsenem

Początek sezonu dla zawodników Jaskółek to jazda w kratkę. Dobre występy przeplatają słabszymi. Podobnie sprawa ma się z Leonem Madsenem. Ulubieniec tarnowskiej publiczności opowiada o przegranym meczu w Toruniu, zbliżającym się spotkaniu z Gorzowem oraz o swoich problemach zdrowotnych.

Leon mimo nie najlepszego występu był jednym z najlepszych zawodników Unii w Toruniu – Ciężko jest cokolwiek mówić po takim spotkaniu. Torunianie byli po prostu lepsi. Szkoda tylko, że rozmiary porażki są tak duże – tłumaczy.

Madsen mocno jednak wierzy, że kolejne mecze będą już zdecydowanie bardziej udane – To jest początek sezonu. Wierzę, że z każdym meczem będzie lepiej. Wyniki poszczególnych zawodników będą znacznie okazalsze. Nie ma możliwości, żeby Martin przywoził po dwa punkty w meczu. Znam go doskonale i wiem na co go stać. To samo z Kacprem Gomólskim i pozostałymi kolegami z drużyny. Na początku nam nie wyszło, ale znamy swoje silne strony i jak każdy z chłopaków dopasuje dobrze sprzęt, to wyniki będą zupełnie inne. Zdajemy sobie sprawę, że coś musi wstrząsnąć naszym zespołem i to szybko – powiedział.

Przed meczem z Gorzowem zawodnicy trenowali na torze w Tarnowie – Mieliśmy okazję trenować w Tarnowie przed meczem ze Stalą Gorzów. Od tego meczu może zacząć się nasza zwycięska seria. Bardzo na to liczymy. Oczywiście nie lekceważymy przeciwnika, ale takie spotkania na własnym torze musimy rozstrzygać na własną korzyść – stwierdził.

Kibiców niepokoją informacje o problemach ze zdrowiem Leona. Swoją sytuację przedstawił sam zawodnik – Od ponad dwóch miesięcy mam problemy zdrowotne. W tej chwili jest lepiej o jakieś dwadzieścia, może trzydzieści procent. Zacząłem zażywać lekarstwa, które prawdopodobnie będę musiał stosować do końca życia. To wszystko powodowało, że nie mogłem przygotowywać się do sezonu tak jakbym chciał. Dużo czasu spędzałem w szpitalu, zamiast na torze. Teraz czekają mnie kolejne spotkania z lekarzami. Widzę progres i czuję się lepiej, ale to jeszcze nie jest to, czego oczekuję od organizmu. Mam nadzieję, że już niedługo będę mógł powiedzieć, że czuję się bardzo dobrze – zakończył.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana