PGE Ekstraliga

„Wierzę w naszą drużynę” – Mateusz Borowicz

Mateusz Borowicz już kolejny rok będzie startować jako zawodnik Unii Tarnów. Junior tarnowskiej drużyny ma bardzo ambitne plany co do zbliżającego się wielkimi krokami sezonu. Plany oraz postanowienia są bardzo ogromne, jednakże nie chce za bardzo o nich mówić, aby nie zapeszyć. Zazwyczaj stawiam sobie poprzeczkę bardzo wysoko, choć nie zawsze wszystko idzie po mojej myśli, staram się wtedy wyłapywać swoje błędy, które z biegiem czasu próbuje korygować – mówi junior tarnowskiej drużyny.

Podczas okresu zimowego w drużynie Jaskółek doszło do kilku zmian. Do drużyny za Leona Madsena po roku przerwy powrócił Greg Hancock, a Macieja Janowskiego zastąpił Krzysztof Buczkowski. Mateusz uważa, że nowi zawodnicy w dadzą z siebie wszystko. – Żużlowcy, którzy tworzą obecną drużynę, to żużlowcy doświadczeni, a także osoby które dają z siebie wszystko aby wygrać bieg – ocenił.

Mateusz Borowicz liczy, że nowy sezon będzie dobry dla tarnowskiej drużyny, a końcowy wynik zależy od wszystkich zawodników. – Szansę są zawsze, sam osobiście wierzę w naszą drużynę, ale oczywiście wiara to nie wszystko. Potrzebne jest jeszcze zaangażowanie i ciężka systematyczna praca – stwierdza.

Niedawno drużyna Unii Tarnów wróciła z obozu, który miał miejsce w Szklarskiej Porębie. Młodzieżowiec tarnowskiej drużyny nie ukrywa zadowolenia z przebiegu samego obozu, a także z panującej na nim atmosfery. Atmosfera była bardzo fajna, nie da się ukryć że tworzymy zgrany zespół. Trenowaliśmy w terenie, biegaliśmy, jeździliśmy na stoku oraz biegaliśmy na nartach biegowych. Oczywiście był też czas na odpoczynek – opowiedział o obozie Mateusz Borowicz.

Oprócz treningów z drużyną, zawodnik przygotowuje się indywidualnie. – Codziennie chodzę na treningi czy to na hali czy poprzez bieganie czy jazdę na crossie – zakończył.

Mamy nadzieję, że tak liczne treningi zaowocują w efektywną jazdę Mateusza w sezonie, czego serdecznie mu życzymy.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana