PGE Ekstraliga

We wtorek wracają rozgrywki ligi szwedzkiej

We wtorek po 2 tygodniowej przerwie spowodowanej rozgrywkami o Drużynowy Puchar Świata wraca szwedzka Elitserien. Jak zawsze rozegrane zostaną 4 spotkania. W 2 z nich udział wezmą zawodnicy Jaskółek.

W spotkaniu pomiędzy Vastervik Speedway a Hammarby Sztokholm udział weźmie Leon Madsen. Duńczyk słabo spisał się we wczorajszym meczu w Gorzowie. We wtorek czeka go równie ciężkie zadanie. Tor w Vastervik to w tym roku bardzo ciężki teren, natomiast drużyna ze Sztokholmu jeździ w tym sezonie bardzo słabo zajmując ostatnie miejsce w tabeli. Sam Leon ma problemy ze zdobywaniem punktów szczególnie w meczach wyjazdowych. Mimo wszystko liczymy na udany występ naszego zawodnika.

W drugim spotkaniu Elit Vetlanda podejmie Piraternę Motala. W drużynie Mistrza Szwecji pojedzie dwóch naszych zawodników: Martin Vaculik i Janusz Kołodziej. Kibice z Vetlandy liczą na kontynuację dobrej passy swojego zespołu, który zaczął gromadzić punkty po słabym początku sezonu. Dobra jazda to również w dużej mierze zasługa lepszej formy naszych zawodników, a mecz z Piratami to szansa na kolejne punkty w ligowej tabeli.

Mecze rozpoczynają się tradycyjnie o godzinie 19.00

saletrosanazoty-startokocim