PGE Ekstraliga

We wtorek kolejna kolejka Elitserien

We wtorek odbędzie się przedostatnia kolejka szwedzkiej Elitserien. W dwóch spotkaniach będą ścigać się zawodnicy Unii Tarnów.

Hammarby Sztokholm podejmie Piraternę Motala. W składzie gospodarzy zobaczymy Leona Madsena. Duńczyk  nie może zaliczyć sezonu w Szwecji do udanych. Podobnie jak cała jego drużyna. Hammarby zajmuje ostatnią pozycję w tabeli, a jutro czeka ich kolejne trudne spotkanie. Podejmują bowiem lidera tabeli i o punkty będzie z pewnością bardzo ciężko.

Ciężkie zadanie czeka również Janusza Kołodzieja i Martina Vaculika. Elit Vetlanda rywalizować będzie bowiem na ciężkim terenie w Malilli z tamtejszą Dackarną. W bardzo wysokiej formie we wszystkich ligach jest ostatnio Janusz Kołodziej. Bose Wirebrand liczy z pewnością na znaczną zdobycz punktową naszego zawodnika. Nieco słabiej prezentuje się Martin Vaculik, który odpuścił ostatni mecz w Szwecji. Jednak jego solidna jazda może być kluczem do zdobycia kolejnych cennych punktów przez drużynę Mistrza Szwecji.

Wszystkie mecze rozpoczynają się o godzinie 19.00. Po spotkaniach zapraszamy na relację.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana