PGE Ekstraliga

„Walczymy dalej” – komentarz P. Barana po meczu w Bydgoszczy

W niedzielę tarnowianie z Bydgoszczy przywieźli jedynie punkt bonusowy. Zdaniem Pawła Barana można było ten mecz wygrać.

Planem minimum na te zawody było zdobycie punktu bonusowego. –  Planem minimum na wyjazd do Bydgoszczy było obronienie punktu bonusowego, żeby nie wrócić do Tarnowa z niczym. Przegraliśmy ośmioma, także ten plan został zrealizowany. Niemniej jednak w każdym meczu jedzie się po to, by go wygrać i tak też chcieliśmy zrobić w niedzielę –powiedział Paweł Baran.

Zdaniem kierownika naszej drużyny spotkanie można było rozstrzygnąć na naszą korzyść. –  Oceniając to spotkanie, to uważam, że mogliśmy je wygrać. Byliśmy w stanie wywieźć z Bydgoszczy komplet punktów, ale wdarło się trochę pecha. Łaguta zatarł dwa silniki, Madsen bardzo groźnie upadł i w taki sposób punkty nam zwyczajnie pouciekały – wytłumaczył.

Według Pawła Barana tor nie należał do najłatwiejszych, ale Jaskółki nie poddają się i będą walczyć w kolejnych spotkaniach. – Dziękuję oczywiście wszystkim chłopakom za dzielną walkę o to jedno „oczko”. Tor wcale nie był łatwy, więc jest OK. Zawodnicy robili, co mogli, ale gospodarze u siebie po prostu okazali się silniejsi. Walczymy dalej – powiedział na koniec kierownik Unii Tarnów.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana