PGE Ekstraliga

W czwartek piąta runda Ligi Juniorów

Jutro na torze w Częstochowie odbędzie się piąta runda Ligi Juniorów.

Faworytem turnieju wydają się być gospodarze, którzy liderują w grupie Południowej. Za faktem tym przemawia znakomita dyspozycja w ostatnich spotkaniach ligowych i młodzieżowych Artura Czaji. Wspomagać go będzie Hubert Łęgowik i Oskar Polis. O zwycięstwo częstochowianie powalczą zapewne z ekipą z Zielonej Góry. Z Myszą Miki na plastronie pojadą Kamil Adamczewski, Alex Zgardziński i przywdziewający w spotkaniach ligowych plastron z Lwem – Adam Strzelec. Ten ostatni spisuje się coraz lepiej i jeśli wykorzysta atut częstochowskiego toru może być mocnym punktem drużyny.

Jaskółki do Częstochowy pojadą składem – Ernest Koza, Mateusz Borowicz i Edward Mazur. Tarnowianie powinni nawiązać wyrównaną walkę z ekipami z Rzeszowa i Wrocławia. Z dwoma poprzednimi drużynami będzie im już zdecydowanie trudniej.

Początek zawodów o godzinie 17:00.

Awizowane składy:

Dospel Włókniarz Częstochowa