Unia Tarnów zamyka skład!

01/05/2016 13:47:23
Marcin Michoń

Dzisiaj w siedzibie Unii Tarnów ŻSSA podpisany został długo oczekiwany kontrakt z piątym seniorem, który w sezonie 2015, będzie zdobywał punkty dla tarnowian.

Po kilku latach przerwy ponownie z Jaskółką na plastronie startować będzie Piotr Świderski. Dzisiaj zawodnik związał się z tarnowskim klubem rocznym kontraktem. Tym samy Unia zamknęła skład na sezon 2016.

W minionych rozgrywkach Piotr Świderski reprezentował ze zmiennym szczęściem drużynę z Gorzowa. Teraz pochodzący spod Rawicza zawodnik z pewnością będzie chciał odbudować swoją formę i przypomnieć o sobie żużlowemu światu nawiązując do wyników jakie przed kilkoma sezonami osiągał. W Tarnowie startował już w sezonie 2009, kiedy to wraz z kolegami wywalczył awans do Ekstraligi w której tarnowianie występują od tamtej pory. Wówczas był jednym z wyróżniających się zawodników drużyny, która zdominowała rozgrywki na zapleczu Ekstraligi.

Kadra Jaskółek na sezon 2016 przedstawia się następująco – Janusz Kołodziej, Kenneth, Bjerre, Leon Madsen, Mikkel Mikelsen, Piotr Świderski, Krystian Rempała, Patryk Rolnicki, Arkadiusz Madej i Kacper Konieczny.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH