Unia Tarnów z licencją oraz dwoma finałami!

19/12/2013 0:00:00

W dniu dzisiejszym Unii Tarnów ŻSSA została oficjalnie przyznana licencja warunkowa na starty w Enea Ekstralidze w sezonie 2014.

Przyznanie licencji warunkowej krótko skomentował rzecznik klubu. – Bardzo się cieszymy, że dokumenty, które zostały przez nas przygotowane zaowocowały przyznaniem nam w dniu dzisiejszym licencji warunkowej. W styczniu mamy czas na spłatę pozostałych zaległości i na pewno to uczynimy w terminie. Możemy teraz ze spokojem zająć się przygotowaniami do nowego sezonu – powiedział Łukasz Izak.

Jaskółki myślą już o kolejnym sezonie. Aby dobrze się do niego przygotować po nowym roku planowany jest obóz integracyjny dla całego zespołu. – W styczniu lub lutym planujemy wyjechać na kilkudniowy obóz, aby zespół jeszcze mocnej się zintegrował, choć tak na prawdę to dołączył do nas tylko Krzysztof Buczkowski, bo Greg Hancock doskonale zna zawodników, którzy będą startować w drużynie – powiedział Łukasz Izak.

Dzisiaj poznaliśmy także wstępny projekt kalendarza rozgrywek. Według niego Enea Ekstraliga rozpocznie zmagania 12 kwietnia. Ponadto w Tarnowie odbędzie się 18 maja finał Złotego Kasku, a 21 sierpnia finał Młodzieżowych Mistrzostw Polski Par Klubowych.

Nowrem Group

wia-lanwamex