Unia Tarnów spełniła wymóg szkoleniowy!

01/12/2019 11:10:26

Unia Tarnów spełniła wymóg szkoleniowy za lata 2017-2019 jaki nakładał na kluby regulamin. Jaskółki musiały w tym czasie wyszkolić minimum 3 zawodników w klasie motocykli 500ccm oraz 2 w klasie motocykli 80-125ccm lub 250ccm, a każdy z zawodników musiał wystąpić w minimum 15 biegach.

Dodatkowo wszyscy zawodnicy do lat 15 z licencją na „pięćsetki” powinni łącznie wystąpić w minimum 120 biegach. Młodzieżowcy Unii Tarnów spełnili ten wymóg występując w niemal 550 biegach. Z kolei dla zawodników startujących na silnikach o pojemności do 250ccm minimalna ilość wyścigów wynosiła 55. Najmłodsi zawodnicy Jaskółek wyjeździli ponad 60 biegów.

Tarnowianie wszystkie te warunki spełnili dzięki wzorowej współpracy z UKS Jaskółki Tarnów oraz zaangażowaniu Głównego Partnera Grupy Azoty i wszystkich sponsorów lokalnych oraz trenerów Pawła Barana i Mirosława Cierniaka, a także wszystkich innych osób wspierających nasz klub.

Warto zaznaczyć, że Jaskółki już od 2015 opierają kadrę młodzieżową wyłącznie o swoich wychowanków. Ponadto w sezonie 2020 do licencji szykowani są kolejni zawodnicy, którzy przystąpią do egzaminu zarówno w klasie 250ccm jak i 500ccm.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.