Unia Tarnów z licencją na starty w Nice 1 Lidze Żużlowej!

12/11/2019 20:06:22
Marcin Michoń

Zespół do spraw Licencji dla Klubów Ekstraligi Żużlowej oraz I i II ligi żużlowej na sezon 2020  wydał oświadczenie, w którym poinformował o przyznaniu licencji warunkowej dla Unii Tarnów ŻSSA na starty w Nice Pierwszej Lidze Żużlowej.

Bardzo dobry wynik finansowy za rok 2019 oraz poprawa wskaźników ekonomicznych spółki spowodowała, że GKSŻ zniosła Unii licencję nadzorowaną, którą początkowo mieli tarnowianie otrzymać. Jaskółki do końca lutego muszą przedstawić nową umowę najmu stadionu, aby otrzymać pełną licencję.

Pełny komunikat zespołu do spraw Licencji Dla Klubów Ekstraligi Żużlowej oraz I i II ligi dostępny pod adresem: https://pzm.pl/news/2019/zuzel/komunikat-zespolu-licencyjnego-na-sezon-2020

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH